Balıkesir Üniversitesi Heyetinden Polis Akademisine Ziyaret

Balıkesir Üniversitesi Heyetinden Polis Akademisine Ziyaret
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.10.2025
7
A+
A-

Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, akademik iş birliği için Ankara’daydı

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ile birlikte Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Murat Balcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki kurum arasında yapılabilecek akademik, bilimsel ve proje temelli iş birlikleri değerlendirildi.

Görüşmede; eğitim programları, ortak araştırma projeleri, akademik yayınlar ve kurumlar arası öğrenci/akademisyen değişimi gibi konular üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Taraflar, yükseköğretim kurumları arasında bilgi paylaşımının artırılması ve ülke yararına ortak çalışmalar yapılması konusunda mutabık kaldı.

Rektör Oğurlu: “Polis Akademisi, stratejik öneme sahip bir kurum”

Ziyarette konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Polis Akademisinin sadece güvenlik alanında değil, akademik bilgi üretimi ve bilimsel yaklaşımıyla da ülkemiz için önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı. Oğurlu, “Polis Akademisi gibi köklü ve saygın bir kurumla iş birliği içinde olmak bizim için değerli. Nazik ev sahipliği için Başkanımız Sayın Prof. Dr. Murat Balcı’ya teşekkür ediyorum,” dedi.

Prof. Dr. Balcı: “İş birlikleri hem akademiye hem ülkeye katkı sağlar”

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Murat Balcı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Balıkesir Üniversitesi ile yapılacak olası iş birliklerinin bilimsel ve toplumsal anlamda büyük katkılar sağlayacağını belirtti. Başkan Balcı, “Üniversiteler arası bu tür ziyaretler, ortak akıl ve sinerjinin oluşmasına vesile oluyor. Nazik ziyaretleri için Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt’a teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet dilekleri ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

REKLAM ALANI