İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde Hüseyinli Gişeleri’ne ve otoyol jandarma aracına çarpan tırla ilgili yürütülen çalışmalar sonucu önemli bulgulara ulaşıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili yaptığı açıklamada, tır şoförü Y.Ö.’nün gözaltına alındığını ve araçta yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti.
Tır şoförüne yapılan tahlilde de uyuşturucu madde kullanımı tespit edildiğini kaydeden Bakan Yerlikaya, kazada yaralanan Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Hasan Doğan, Uzman Çavuş Mustafa Karahaliloğlu ve diğer vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:
“Trafik bir yaşam alanıdır; direksiyon başına geçen herkesin sorumluluğu büyüktür. Ülkemizde trafik kültürünü yerleştirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”