Diyarbakır’da özel bir kreşte çocuklara yönelik şiddet uygulandığına dair iddiaların yer aldığı görüntülerin bazı basın yayın organlarında yer almasının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuyla ilgili resmi açıklama yaptı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ALO 183 Şiddetle Mücadele Hattı’na gelen bir şikâyetin ardından il müdürlüğü tarafından ilgili kreş hakkında derhal inceleme başlatıldığı belirtildi.
İddiaların detaylı şekilde araştırılması amacıyla Bakanlık tarafından bir muhakkik görevlendirilirken, şiddet uyguladığı öne sürülen öğretmenlerin kreş yönetimi tarafından görevden alındığı bildirildi.
Açıklamada ayrıca, Bakanlığın devam eden dava sürecine müdahil olduğu ve süreci yakından takip ettiği ifade edilerek, kamuoyunun bilgilendirileceği belirtildi.