Çeşitli SEO çalışmaları aracılığıyla arama motorlarında daha yüksek bir sıralama elde etmek mümkündür. Arama motoru sonuç sayfalarında daha yüksek bir sıralamada yer almak için yapılan SEO çalışmaları, belirli metrikler göz..
Çeşitli SEO çalışmaları aracılığıyla arama motorlarında daha yüksek bir sıralama elde etmek mümkündür. Arama motoru sonuç sayfalarında daha yüksek bir sıralamada yer almak için yapılan SEO çalışmaları, belirli metrikler göz önünde bulundurularak uygulanır. Bu metrikler, web sitelerinin üst sıralara yerleşmesini sağlayan kriterler olarak sınıflandırılabilir. Arama motoru sıralama kriterlerine göre optimize edilen web siteleri, daha iyi bir sıralamaya ulaşabilir. Web siteleri için önem taşıyan metriklerden biri de Domain Authority’dir.
Domain Authority, web sitelerinin benzer rakiplerine göre durumunu ve performansını bilmek için oldukça yararlı bir metriktir. Fakat Domain Authority, Google için bir sıralama faktörü değildir. Google’ın web sitelerinin nasıl sıralanacağına karar vermek için Domain Otoritesini bir sıralama faktörü olarak kullanmadığını bilmekte fayda vardır.
Domain Authority, web sitelerinin arama motorlarında ne kadar iyi sıralanabileceğini hesaplamak için kullanılabilecek bir sıralama metriğidir. Büyük bir SEO şirketi olan MOZ tarafından oluşturulan Domain Authority, web sitelerine 1 ile 100 arası bir puan verir. Yüksek bir puana sahip web siteleri, arama motoru sonuç sayfalarında daha iyi bir sıralama elde eder. Birçok şirket ve marka dijital stratejilerini belirlemek ve web sitelerinin durumunu değerlendirmek için Domain Authority metriğinden faydalanır. Etkili bir dijital strateji belirlemek için Domain Authority kullanılabilir.
Domain Authority, web sitelerinin performansına dair yaptığı hesaplamalarda çok sayıda faktör kullanır. Domain Authority ölçümü ile web sitelerinin arama motoru sonuç sayfalarında ne kadar iyi bir sıralama elde edeceğini tahmin etmek mümkündür. Domain Authority, sitenizin sektörünüze veya belirli bir konuya göre alaka düzeyini gösterir. Ayrıca alan adınızın sıralama açısından gücünü ve otoritesini görebilirsiniz.
Domain Authority hesaplanırken kullanılan çok sayıda faktör vardır. Google, Microsoft veya Facebook gibi web sitelerinin yüksek Domain Authority puanı olduğu söylenebilir. Bu puan yaklaşık olarak 95 ile 100 arasıdır. Öte bir yandan yeni açılan web sitelerinin Domain Authority puanı 5 ile 20 arası olmaktadır. Düşük bir Domain Authority puanını geliştirmek yüksek bir puanı geliştirmekten daha kolaydır. Aşağıdaki puan aralıklarına göz atarak web sitelerinin durumuna göre bir fikir edinmek mümkündür.
Domain Authority puanları yukarıdakine benzer şekilde değerlendirilmektedir. Domain Authority puanınız ile web sitenizin arama sonuçlarındaki performansını tahmin etmeniz mümkündür. Sitenizin puanını arama motoru sonuç sayfalarındaki diğer web siteleri ile karşılaştırarak, daha iyi bir puana erişmeye yönelik optimizasyonlara başvurabilirsiniz.
Page Authority (Sayfa Otoritesi), web sitelerindeki tek bir sayfanın sıralama gücünü tahmine dayalı olarak ölçer. Domain Authority ise tüm domain veya subdomainlerin gücünü ölçer. Her ne kadar birbirinden farklı metrikler olsa da, yapılan ölçümler sırasında birbirine oldukça benzer metodlar kullanılır. Page Authority, belirli bir sayfanın arama motoru sonuç sayfalarında nasıl sıralanacağını ölçen bir başka MOZ metriğidir. Yapılan ölçümler sonucunda web sayfalarının arama motorunda nasıl bir sıralamaya yerleşeceğine dair tahmini bir puan verilir. Page Authority puanı da 1 ile 100 arasında verilir. Bu puan ne kadar yüksek olursa web sitesinin ölçülen sayfası o kadar iyi bir performans gösteriyor demektir.
Web sitenizin arama motoru sonuçlarında daha iyi bir sıralama elde etmesi için hem Domain Authority hem de Page Authority puanlarının yüksek olması gerekir. Bu iki puanı yükseltmeye yönelik yapılan optimizasyonlar, web sitenizin daha iyi bir sıralamaya yerleşmesini sağlayacaktır. Gerekli optimizasyonlara başlamadan önce eksiklerin saptanması için Domain Authority ölçümü yapılmalıdır.
Domain Authority puanı, birçok faktör bir arada değerlendirilerek hesaplanır. Bu faktörlerden en önemlisi siteye verilen bağlantıların profili ve sayısıdır. Siteye verilen bağlantıların güvenilirliği, Domain Authority puanını büyük ölçüde etkiler. Güvenilmez kaynaklardan gelen bağlantılar, düşük bir Domain Authority puanına sebep olabilir. Ayrıca tek bir kaynaktan üzerinden gelen çok sayıda bağlantı, iyi bir Domain Authority puanı sağlamaz. Bunun yerine birden fazla farklı kaynaktan gelen bağlantılara sahip olmak, web sitesinin puanını daha iyi etkiler. Çünkü Moz, tek bir siteden gelen 100 bağlantıyı tek bir ana domain üzerinden geldiği için eşsiz bağlantı olarak ele almaz. Dolayısı ile farklı sitelerden bağlantılar almakta fayda vardır. Ayrıca yüksek Domain Authority puanına sahip sitelerden gelen bağlantılar da iyi bir puan getirir. Dış linklerin yanı sıra sitede yapılan iç link çalışmaları da bu puanı etkiler.
Moz üzerinden web sitenizin Domain Authority puanını kontrol edebilirsiniz. Moz tarafından ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan Link Explorer, web sitesi sahiplerinin sitelerinin otoritesini ölçmesini mümkün kılmaktadır. Domain Authority puanını ölçmek istediğiniz domainin URL’sini girdikten sonra puanınız otomatik olarak hesaplanır. Bu dijital araç Domain Authority puanınızı ölçmenin yanı sıra başka işlevlere de sahiptir. Yapılan ölçümler sonucunda dış bağlantıları, başka sitelerden gelen bağlantı sayısını ve web sitesinin Google üzerinde ilk 50 konumda sıralandığı toplam anahtar kelime sayısını görebilirsiniz.
Domain Authority ölçümü sayesinde web sitenizin eksiklerini görebilir ve buna yönelik SEO çalışmalarına başlayabilirsiniz. Web sitesindeki içeriklerin iyileştirilmesi, siteye verilen bağlantıların ve iç linklerin artırılması ve bu gibi optimizasyonlar ile Domain Authority puanınızı yükseltebilirsiniz. Tabii ki bunun için öncelikle mevcut puanınızın hesaplanması gerekir. Domain Authority puanınız hesaplandıktan sonra rakip analizi yapmanız kolaylaşır. Sektördeki rakip sitelerin puanları ile kendi web sitenizin puanını karşılaştırarak dijital bir strateji belirleyebilirsiniz. Böylelikle SEO açısından nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini belirlemek kolaylaşır. Ayrıca rakiplerinizin daha yüksek bir
Domain Authority puanına sahip olmasının nedenlerini öğrenebilirsiniz. Böylelikle rakip sitelerin üst sıralara yerleşmesini sağlayan stratejileri öğrenerek, buna yönelik karşı stratejiler planlayabilirsiniz. Yüksek rekabet değeri olan anahtar kelimeler için rakiplerinizle nasıl mücadele edebileceğinizi belirleyebilirsiniz. Web sitenizi daha etkili bir şekilde yönetmek için Domain Authority’den yararlanabilirsiniz.
Domain Authority puanını yükseltmek için uygulanabilecek birçok optimizasyon vardır. Fakat bazı geliştirmeler bu konuda diğer faktörlerden daha çok öne çıkıyor. Yüksek kaliteli dış bağlantılar, Domain Authority puanını yükselten faktörlerden en önemlisidir. Yüksek bir Domain Authority puanına sahip web sitelerinden link almak, web sitenizin Domain Authority puanını yükseltir. Bu konuda nicelik değil nitelik önem taşır. Çok sayıda kalitesiz bağlantı almaktansa, az sayıda kaliteli bağlantı almak daha iyi bir etkiye sahiptir.
Bir diğer önemli faktör ise bağlantı vermeye değecek kalitede içerikler üretmektir. Kaliteli içeriklere verilen kaliteli bağlantılar, sitenizin Domain Authority puanını oldukça iyi etkiler. Siteye verilmiş olan kötü bağlantıları düzenli olarak temizlemek mühimdir. Dış linkler kadar iç linkler de önem taşır. Web sitenizdeki iç linkleri geliştirmeniz puanınızı yükseltecektir. Ayrıca web sitenizin kullanıcı deneyimini optimize etmeniz de gerekir. İyi bir kullanıcı deneyimi, Domain Authority puanını olumlu yönden etkiler. Gerekli optimizasyonlar yapıldıktan sonra Domain Authority puanında artış görülecektir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.